Седмично меню за обяд 22.02-26.02.2021
Понеделник
1. Супа от риба със застройка риба, АЛЕРГЕНИ:мляко; яйца; рец. 132 /ккал:113
2. Леща яхния АЛЕРГЕНИ:пшенично брашно/глутен рец. 151 /ккал:175
3. Плод /ккал70-90
4. Хляб „Добруджа” УТВЪРДЕН СТАНДАРТ
Вторник
1. Зеленчукова супа с броколи АЛЕРГЕНИ:целина, мляко; яйца рец.132 /ккал.79
2. Пиле фрикасе АЛЕРГЕНИ:пшенично брашно/ глутен рец. 240/ккал. 215
3. Плод /ккал70-90
4.Хляб „Многозърнест”
Сряда
1. Доматена супа АЛЕРГЕНИ:целина, мляко, яйца рец. 91/ккал.85
2. Кюфте 80гр. +зелева салата рец. 285;299 /ккал:234+65
3. Кекс със стафиди АЛЕРГЕНИ:пшенично брашно/ глутен рец.401 /ккал.157
4.Хляб „Многозърнест”
Четвъртък
1. Супа с тел. месо АЛЕРГЕНИ:целина рец.119/ккал;155
2. Спагети с кайма и дом.сос АЛЕРГЕНИ:пшенично брашно/ глутен рец.196/ккал:236
3. Плод рец./ккал:
4. Хляб „Добруджа” УТВЪРДЕН СТАНДАР
Петък
1. Таратор АЛЕРГЕНИ:мляко рец.112/ккал:100
2. Свинско с ориз рец241/ккал:249
3. Крем какао АЛЕРГЕНИ:мляко , пшенично брашно/ глутен рец.389/ккал:150
4.Хляб „Пълнозърнест”
Грамаж: Супа-150гр.
Основно ястие-150гр
Десерт150гр./Плод -200гр.
Менюто е съобразено с изискванията за здравословно ученическо хранене и наредбите.
Храната се доставя пакетирана в отделни, кетъринг опаковки /за еднократна употреба
включващи: опаковка, вилица, лъжица, салфетка / и е за директна консумация!