Седмично меню за обяд 15.05-19.05.2023
Понеделник АЛЕРГЕНИ:
1. Пилешка супа 150гр. целина , мляко; яйца рец. 116/ккал.96
2. Боб яхния 150гр. Пщенично брашно/ глутен рец.151 /ккал. 175
3. Плод рец.357/ккал. 90
4.Хляб „Многозърнест”
Вторник АЛЕРГЕНИ:
1. Таратор 150гр. мляко рец. 112/ккал.100
2. Мусака 150гр. Пшенично брашно, глутен, мляко, яйца
рец. 269 /ккал:112
3. Гофрета с плодов конфитюр
рец. /ккал:
4. . Хляб „Добруджа” УТВЪРДЕН СТАНДАР
Сряда АЛЕРГЕНИ:
1. Рибена супа 150гр. рец. /ккал.
2. Пилешки хапки панирани на фурна с гарнитура 150гр.
Пшенично брашно, мляко, яйца рец. 239/ккал:200
3. Кекс Пшенично брашно, мляко, яйца рец. /ккал:
4. . Хляб „Добруджа” УТВЪРДЕН СТАНДАР
Четвъртък АЛЕРГЕНИ
1. Зеленчукова супа 150гр. мляко, яйца рец. /ккал:
2. Месо с картофи яхния 150гр рец. /ккал:
3. Плод рец.357 /ккал: 90
4. Хляб „Добруджа” УТВЪРДЕН СТАНДАР
Грамаж: Супа-150гр.
Основно ястие-150гр
Десерт150гр./Плод -200гр.
Менюто е съобразено с изискванията за здравословно ученическо хранене и наредбите.